Tercüme Bürosu Açmak için Gerekenler

Tercüme Bürosu Açmak için Gerekenler

Tercüme Bürosu Açmak için Gerekenler, çeviri bürosu açmak için neler gerekli, tercümanlık bürosu açmak için gerekenler:
Her geçen gün yurt dışı tabanlı çalışan şirketlerin artması ve ülkemizde dış ticaret kavramının her geçen gün biraz daha yaygınlaşması ile beraber farklı dillere ve kültürlere sahip olan ülkelerin karşılıklı bilgi alışverişi yapabilmesi adına kaliteli iletişim kurulmasına olanak sağlayacak tercüme bürosu hizmetleri önem kazanmaya başlamıştır. Farklı dillere sahip olan ülkelerin verimli bir şekilde çalışabilmesi, kesintisiz ve doğru bir şekilde iletişim kurabilmesi adına tercümanlık hizmeti oldukça önemli olmaktadır.
Her geçen gün biraz daha yaygınlaşan ve yurt dışı ile iş köprüleri kurabilmek adına önemli bir yere sahip olan tercümanlık bürolarını açabilmek adına birkaç basit prosedürü gerçekleştirmek yeterli olmaktadır. Büro açabilmek adına öncelikle Ticaret Kanununa tabi olan kuralların gerçekleştirilmesi ve bir şirket açılması gerekmektedir. Şirket açıldıktan sonra hizmet verebilmek adına bir ofis tutulabilir veya evler home ofis olarak kullanılabilir. Tercüme bürosu açabilmek adına en önemli olan aşama vergi mükellefi olmaktır. Yasal olarak ticari hizmet verebilmek adına mutlaka vergi mükellefi olunması gerekmektedir. Vergi mükellefi olabilmek adına gerekli belgeler ile vergi dairesine başvurmanız ve vergi levhası almanız gerekmektedir.
Büro açabilmek için herhangi bir yerden yazılı izin almanıza gerek yoktur. Son aşama olarak serbest meslek kazanç defteri almak ve bu defteri notere onaylatmak gerekmektedir. Sonrasında tercümanlık bölümlerinden mezun olmuş farklı dillere ve kültürlere sahip olan tercümanları bünyenizde çalıştırarak kaliteli tercümanlık hizmeti verebilme şansına sahip olabilirsiniz. Tercüme bürosu açılarak yeminli tercümanlık yapılacak ise akademik olarak mezun olunmalı ve alınan diploma ve büro açma belgeleri ile birlikte bir notere gitmeli ve yemin zaptı düzenletilmelidir. Tercüme bürosu açma işlemi oldukça kolay aşamalara ve prosedürlere sahip olan bir işlem olmaktadır. Asıl önemli olan aşama büro açıldıktan ve yasal olarak hizmet verilmeye başlandıktan sonra verilen hizmetlerin kalite standartlarına dahil olmasıdır.
Farklı diller arasında yazılı veya sözlü olarak çeviri yapan tercümanların yer aldığı tercüme bürosu hizmeti kişilerin farklı diller arası iletişim kurabilmek adına var olan bütün ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olmalıdır.
Tercüme bürosu açmanın avantajlarını ve dezavantajlarını şöyle sıralamak gerekirse:
Avantajlar:
1. Kendi işinizin patronu olursunuz,
2. Tercüme bürolarının tercümandan (eğer tercümansanız) aldığı komisyonu aradan kaldırarak doğrudan müşteriyle muhatap olursunuz,
3. Çok çalışarak müşteri portföyünüzü geliştirdikten sonra orta düzeyde bir aileyi geçindirebilirsiniz,
4. Mevcut piyasada çok mümkün olmasa da daha da çok çalışarak şansınız da yaver giderse orta düzeyde zengin olabilirsiniz.
Dezavantajlar:
1. Vergi mükellefi olarak aylık kazancınızın büyük bir bölümünü vergi olarak ödersiniz,
2. Kiranızın stopajını ödersiniz,
3. Sigortalı olarak çalıştırdığınız personel ile her ne kadar ülke ekonomisine ve kayıtlı istihdama katkı sağlasanız da maaşının bile stopajını ödersiniz,
4. Müşteriler çevirileri çok acil isterler ama ödemeye gelince pek acele etmezler, hatta bazıları ödeme yapmayı bile düşünmez,
5. Kaliteli çeviri yapan ve zamanında teslim eden profesyonel tercüman bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşarsınız,
6. En az 2 yıl boyunca sizi destekleyecek ekstra bir geliriniz yoksa bu sektörde çok fazla dayanamazsınız,
7. İşi size verirken defalarca pazarlık yapan ve çok düşük fiyata anlaştığınız müşteri çevirideki en küçük hata veya hata sayılmayacak şeyler yüzünden sizi sürekli rahatsız eder,
8. Kaliteli çeviri yapayım fiyatı da kalitesine göre olsun derseniz akşama kadar sinek avlarsınız…
Vel hasıl kelam, bu liste uzar da uzar… Siz siz olun, bir tercüme bürosu açmadan önce tüm bunları iyice düşünün ve freelance olarak çalışırken kazandığınızdan daha az kazanabileceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurun. Tabi tüm bu sıkıntılara rağmen işlerinizi başarıyla yöneterek iyi bir kazanç da elde edebilirsiniz. Bunun için de en önemli hususlar “sabır, kalite, ucuzluk, yeterli müşteri portföyü” olarak sıralanabilir.

 

25 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yazılar

    Son Yorumlar

    Görüntülenecek bir yorum yok.

    Son yorumlar